soma faicası

02.01.2002 13:41

Bakan Yıldız: SOMA'da ölü sayısı 282

Enerji Bakanı Taner Yıldız saat 08.00'de yaptığı açıklamada Soma'da madende hayatını kaybeden işçi sayısını 282 olarak açıkladı.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze işlemleri tamamlanan 217 işçinin cenazelerinin de ailelerine teslim

 

edildiğini söyledi.

 

Hayatını kaybeden bütün işçilerin cesedinin ailelerine gün içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar ailelerinin metaneti son derece yapıcı bir rol oynadı. Arama kurtarma çalışmalarına yeni kişiler katılmak istiyor. Arama ve kurtara ekibimiz yeterli. Bu talepler tam tersi çalışmaları kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor."

"İki bloğa henüz ulaşılamadı"

Maden içerisinde 2 bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız, "Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır" dedi.

Maden içerisinde hava yönünün değiştirilme çalışmaları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına ara verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, "Arama çalışmalarına son verilmedi sadece havanın yönü değiştirildi. Bu teknik bir konu. Bu detaylara girmemiz söz konusu değil.

İletişim